NewBrands Euro07

Нови продукти Накладки от ITN

Накладки от ITN

Накладките са един от най-важните и отговорни елементи в спирачната система на автомобила. Фрикционният материал за изработването на накладките ITN представлява смес от множество подбрани суровини . Сместа се съставя в зависимост от типа на автомобила с една единствена цел – максимално кратък спирачен път и комфорт при движение.

 

Основна характеристика на фрикционния материал е коефициентът на триене, който трябва да се запазва постоянен при различни условия. При намаляване на коефициента на триене спирачният път се удължава.

 

 Накладките ITN отговарят на всички критерии и изисквания, които са поставени към производителите на части по спирачната система – ECE R90 (E) - Mark.

Наш съвет е да не допускате смяна на накладките само на едно колело. Препоръчваме накладките ITN да се подменят и на двете колела на ос –предна или задна. Така се осигурява равномерно спирачно усилие към двете колела на оста. Препоръчваме през първите 100-150 км след смяна на накладки ITN да се избягва рязкото спиране , за да може накладките да слегнат нормално към спирачния диск. Експлоатационният срок на накладките ITN много зависи от стила на шофиране. Неоснователно високите скорости и агресивното спиране намаляват чувствително живота на накладките.

Собственикът на автомобила трябва лично да следи за състоянието на спирачната система и в частност за износването на накладките. Смяна се препоръчва, когато фрикционият материал е изтънял до 3 мм или при индикация на датчика за износване на накладките.

 

Още от ITN :